Hirdetés

Az európai sztárcsapat máris vinné Vinícius Júniort

Az európai sztárcsapat máris vinné Vinícius Júniort
  • Dátum:május 22.
Hirdetés

Nincs forróbb téma hétfőn a nemzetközi sportsajtóban Vinícius Júnior valenciai botrányánál. Mint ismert, a Real Madrid brazil sztárját piros lappal küldte le a pályáról a játékvezető, ám ennél sokkal fontosabb, hogy a spanyol bajnokság (LaLiga) mit kezd az egyre fenyegetőbb méretek öltő rasszizmussal.

Vini a közönségnek mutogatva sétált le, utóbb – a világhálón – éles szócsatába keveredett Javier Tebas LaLiga-elnökkel. A Real-sztár szerint a spanyol bajnokság szervezői semmit sem tesznek azért, hogy megvédjék, Spanyolországot már-már rasszistának állítja be (Tebas ezt cáfolta, mire Vinícius ismét leszögezte, tettekre lenne szükség, nem üres fecsegésre…).

Médiaértesülések szerint Vinícius környezete azt tanácsolja, hagyja ott a spanyol bajnokságot, és természetesen azonnal beindult a találgatás. A katalán Sport azt állítja, a Paris Saint-Germain vezérkara élénken követi a fejleményeket, és azonnal lecsapna a 22 esztendős kiválóságra.

A franciák már korábban is érdeklődtek a dél-amerikai szupersztár iránt, és most ismét felvetődött, hogy Vini Jr. tökéletes megoldás lehetne a Lionel Messi (és Neymar?) utáni korszakra.

Címlapfotó: facebook/realmadrid