Hirdetés

Ez váratlan! Legendát ültet le a kispadra az NB I-es Budapest Honvéd

Ez váratlan! Legendát ültet le a kispadra az NB I-es Budapest Honvéd
  • Dátum:május 3.
Hirdetés

Szerdán ünnepelte a 61. születésnapját Dajka László, aki játékosként majd’ egy évtizedet töltött Kispesten, 231 meccsen szerepelt és öt bajnoki címet szerzett piros-fekete színekben – 24 alkalommal szerepelt a válogatottban, ott volt az 1986-os világbajnokságon –, most pedig edzőként tér vissza korábbi klubjához, s a jövőben az NB I-es csapat szakmai stábjának tagja lesz.

– Nagyon boldogok vagyunk, mivel Laci személyében, nyugodtan mondhatom, a Honvéd egyik ikonja tért haza. A következő időszakban Pisont István munkáját fogja segíteni az edzői stáb tagjaként ebben a nem mindennapi helyzetben. A rutinjára, a tapasztalatára és a karakterére nagyon számítunk, de nemcsak a szezon befejezéséig, hanem utána is, reméljük, még hosszú ideig marad a Honvéd kötelékében – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója, aki a bajnokság folytatására is kitért. – Úgy készülünk, hogy május végén folytatódik a bajnokság. Nem mondhatjuk, hogy ideális a helyzet, de senkinek sem az, így azon vagyunk, hogy minél jobban felkészüljünk a hátralévő nyolc fordulóra, amire úgy tekintünk, mint egy extrém rövid, új bajnokságra, ahol jól szeretnénk szerepelni. Emellett ott van a Magyar Kupa is, ahol mindenképpen be kell jutnunk a döntőbe, és utána természetesen szeretnénk elhódítani a serleget, még ha nehéz és furcsa is lesz mindezt a szurkolóink nélkül véghezvinni.”

Dajka László legutóbb Kisvárdán dolgozott, szakmai igazgatóként, illetve vezetőedzőként, s érdekesség, bő negyedszázados edzői karrierje során jó néhány klubnál megfordult, dolgozott a (korosztályos) nemzeti csapat mellett is, most pedig Kispesten is bizonyíthat. A szakember szerződése 2021. június 30-ig érvényes.

Úgy tűnik, most jött el az ideje, hogy a Honvédnál vállaljak szerepet, így rendezte az élet. Bár nem én irányítom a dolgokat, de bíztam benne, hogy nem kell úgy befejeznem az edzői pályafutásomat, hogy nem fordulok meg a volt csapatnál, mint edző, és nem próbálok meg segíteni a Honvédnak. Ennek jött el most az ideje. A múlttal csak annyit szoktam foglalkozni, hogy tanuljak belőle, azonban sokkal inkább a jelen és a jövő foglalkoztat. Jelenleg az, hogy miként segítsem a tudásommal Pisont Istvánt és a szakmai stábot és a Honvédot abban, hogy jó eredményeket érjünk el

– nyilatkozta Dajka László a Budapest Honvéd honlapjának.

Ezt láttad? A fél világ azt lesi, milyen hatással van Sergio Ramos külsejére a karantén – FOTÓ – Klikk!

Címlapfotó: honvedfc.hu