Hirdetés

Dzsudzsák Balász visszatér a válogatottba?

Dzsudzsák Balász visszatér a válogatottba?
  • Dátum:december 14.
Hirdetés

Az Origo készített remek interjút a DVSC középpályásával, Dzsudzsák Balázzsal.

Én a válogatott szereplést soha nem fogom lemondani. Ha nem válogatnak be, az más kérdés. De olyan sajtóeseményt nem fogok összehívni, amelyen bejelentem, hogy lezártam a válogatott szereplést, engem többet nem látnak a címeres mezben. Tisztában vagyok a saját képességeimmel. Ha eljön az a pillanat, amikor nem tartom magam alkalmasnak a válogatottságra, akkor el fogom magamban engedni ezt a kérdést, de jelen pillanatban nem tartunk itt

– reagált arra a kérdésre, hogy elengedte-e a nemzeti csapatban való szereplést.

Dzsudzsák, akinek mindössze egyetlen mérkőzés kell, hogy a nemzeti csapat rekordere jelen azt mondta, szánalomból nem akarja 109. alkalmat.

– Soha nem foglalkoztatott ez a szám. Én soha nem azért jöttem játszani a válogatottba, hogy egyszer elmondhassam: én vagyok a magyar futball történetének az a játékosa, aki a legtöbbször játszott a nemzeti együttesben. A horvátok ellen sem úgy léptem pályára az Üllői úton, hogy úristen, ez a századik válogatottságom, emberek, jöjjetek, mert ilyet még nem láttatok. Én nem azért élek, hogy egyedüli csúcstartó legyek. Sőt, ha valaki azt mondaná, hogy kegyelemből, vagy szánalomból betesz még egyszer, hogy 109-szeres válogatott legyek, akkor életemben először azt mondanám, hogy ebből nem kérek.A válogatottság nem ajándék. A múlt nagy ikonjai, Puskás Ferenc, Bozsik József, Fazekas László, Király Gábor sem engedhették meg maguknak egyszer sem, hogy ajándékba kapják a válogatott fellépést. Akkor én ezt hogyan fogadhatnám el? De abban se reménykedjen senki, hogy feladom az álmaimat. Az lebeg a szemem előtt, hogy a magam erejéből jussak vissza a válogatottba – mondta.

Exkluzív interjút adott az Origónak a 108-szoros válogatott labdarúgó, Dzsudzsák Balázs. A beszélgetésben szó esik az…

Közzétette: ORIGO – 2020. december 13., vasárnap

Fotó: MTI