Hirdetés

Eb-selejtező: ebből a csoportból továbbjut a magyar válogatott?

Eb-selejtező: ebből a csoportból továbbjut a magyar válogatott?
  • Dátum:szeptember 28.
Hirdetés

A Nemzetek Ligája csoportkörének keddi zárásával kialakultak a kalapok a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének jövő vasárnapi sorsolására. Az már múlt pénteken a németek legyőzésével eldőlt, hogy Magyarország a legerősebb kalapban szerepel.

Németország házigazdaként nem vesz részt a selejtezőben, Oroszországot pedig kizárták, ezáltal 53 válogatott lesz érdekelt a kvalifikációban. A küzdelem hét ötcsapatos és három hatcsapatos csoportban zajlik majd, így – a Nemzetek Ligájában kialakult sorrend alapján – hat kalapba kerültek az együttesek. A magyar a legerősebbe kapott besorolást, mivel a sorozat élvonalát jelentő A divízióban csoportmásodikként zárt, összességében pedig nyolcadik helyen végzett – írja az MTI.

Úgy tűnik, eldőlt, hogy Messi búcsút int a Paris Saint-Germainnek – klikk

Otthagyja a Barcát? Döbbenet, melyik topcsapat vinné Piquét – részletek

Ennek köszönhetően Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai az Eb-selejtezőkön nem kerülhetnek össze a címvédő olaszokkal sem, akiktől mindkétszer kikaptak a Nemzetek Ligájában. Szintén az első kalapban szerepel és így nem lehet a magyar csapat ellenfele Hollandia, Horvátország, Spanyolország, Dánia, Portugália, Belgium, Svájc és Lengyelország.

A tíz selejtezőcsoport mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos kontinensviadalra, Németország pedig rendezőként automatikusan résztvevő. A maradék három helyért 12 csapat küzdhet meg a pótselejtezőkön.

Nézzünk néhány lehetséges forgatókönyvet!

  • Magyarország, Izrael, Románia, Feröer, Litvánia
  • Magyarország, Ausztria, Izland, Görögország, Fehéroroszország
  • Talán ez lenne a legerősebb
  • Magyarország, Franciaország, Ukrajna, Törökország, Szlovákia

Címlapfotó: mlsz.hu