Hirdetés

Ennél nagyobb botrányt elképzelni sem lehet a katari világbajnokságon

Ennél nagyobb botrányt elképzelni sem lehet a katari világbajnokságon
  • Dátum:november 19.
Hirdetés

Az előzetes híreknek megfelelően a szervezők a nemzetközi szövetséggel (FIFA) közösen úgy döntöttek, hogy sörtilalmat vezetnek be a vasárnap rajtoló katari labdarúgó-világbajnokság stadionjaiban és azok környékén.

A tilalom tervét először pénteken délelőtt közölték különböző médiumok, a FIFA pedig délután hivatalosan is bejelentette a korlátozás tényét – írja az MTI.

„A rendező ország illetékesei és a FIFA közötti megbeszélés eredményeként az a döntés született, hogy az alkoholos italok árusítását a szurkolói zónákra és egyéb, a szurkolók körében népszerű célállomásokra, valamint engedéllyel rendelkező helyszínekre koncentráljuk, a stadionok területéről viszont kivonjuk a sörárusító pontokat” – áll a futballszövetség közleményében.

A tilalom ugyanakkor nem teljes, mivel pezsgőt, bort, whiskeyt és egyéb alkoholos italokat felszolgálnak majd a stadionok luxusvendéglátó területein. Az arénák más részein eredetileg is csak sört árusítottak volna.

A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben a muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. Katarban csak nagyon kevés bárban, étteremben vagy hotelben lehet alkoholhoz jutni, csak azok a 21 évesnél idősebb külföldiek vásárolhatják meg boltban, akiknek van tartózkodási engedélyük. A FIFA egyik főszponzora a Budweiser sört gyártó cég, amely még nem reagált a bejelentésre.

Címlapfotó: Twitter/FIFAWorldCup