Hirdetés
Euro 2020

Gulácsi Péter nyilatkozata erőt kell adjon egész Magyarországnak

Hirdetés

Az utolsó csoportmérkőzés előtt még mindig esélyes a magyar válogatott a továbbjutásra az Európa-bajnokságon. A németek elleni sorsdöntő találkozó előtt Gulácsi Pétert kérdezték az újságírók.

– Különleges mérkőzés számomra a szerdai, hiszen többször védtem már az Allianz Arénában, és ismerem a német csapat legtöbb tagját – kezdte a válogatott elsőszámú hálóőre. – Nem annyira játékosokra kell készülnünk, hanem csapatként kell felkészülnünk a németekből, tisztában kell lennünk az erősségeivel és gyengéivel. Próbáltuk kielemezni a németek játékát, reméljük, olyan hatékonyak leszünk, mint 85 percig a portugálok és 95 percig a franciák ellen is.

Ezek után az ellenfél kapusa, a világ egyik legjobbja, Manuel Neuer is szóba jött, akit Gulácsi Péter az elmúlt évtized legjobb kapusának tart, hiszen mindent megnyert már, amit lehetett, és fontos pillanatokban tudta segíteni csapatait.

– Az lesz holnap a célom, hogy eggyel több védésem legyen, eggyel sikeresebb legyek Manuel Neuernél, és ezzel a csapatom is sikeres legyen. Holnap valami nagy dolgot érhetünk el, de ez nem lesz könnyű. Mindent meg fogunk tenni, hogy büszkévé tegyük a családunkat, a magyar szurkolókat.

A Bayern München játékosa, Thomas Müller térdproblémák miatt nem lehet ott a német csapatban, a vele kapcsolatos kérdésre Gulácsi úgy válaszolt, nekünk nem lesz sokkal könnyebb a feladatunk úgy sem, hogy Müller nem játszhat.

– Csapatként kell jó teljesítményt nyújtanunk, jól kell védekeznünk, le kell zárni a területeket, kompaktnak kell lennünk. Ha ez sikerül, egy hasonló mérkőzés is összejöhet, mint a franciák ellen, reméljük, egy kicsit jobb végeredménnyel.

Ezt láttad? Stollár Fanny nem jutott ki az olimpiára, de a textilt ledobta – FOTÓK – Klikk!

Forrás, fotó: MLSZ