Hirdetés
Euro 2020

Két orvos is nyilatkozott Christian Eriksen állapotáról, továbbra is korházban tartják

Hirdetés

Továbbra is stabil az állapota Christian Eriksennek, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, akit szombaton csapata koppenhágai mérkőzésén a pályán kellett újraéleszteni az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

A dán szövetség vasárnap a közösségi oldalán adott tájékoztatást a futballista egészségi állapotáról, amelyben kiemelte, a további vizsgálatok érdekében kórházban marad a 29 éves támadó középpályás.

Hozzátették, vasárnap reggel volt lehetőségük beszélni Eriksennel, aki üdvözletét küldte csapattársainak.

A dán játékos az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. A találkozót a finnek a 60. percben szerzett góllal nyerték meg 1-0-ra.

Két orvos is megszólalt

Vasárnap délután Morten Boesen, a dán csapat orvosa elmondta, Eriksen legújabb vizsgálati eredményei normálisak, az állapota továbbra is stabil.

A dán válogatott játékosai videokonferencia segítségével beszéltek kórházban lévő társukkal, Kasper Hjulmand szövetségi kapitány úgy fogalmazott, “jó volt mosolyogni látni” az Inter futballistáját.

Giuseppe Marotta, az Internazionale vezérigazgatója kijelentette, hogy játékosuk nem volt koronavírusos, és nincs beoltva, tehát nem annak szövődménye volt a szívmegállás.

Piero Volpi, a milánói klub orvosa elmondta, semmi nem utalt ilyen egészségi problémára Eriksennél, akkor sem, amikor még a Tottenham Hotspur együttesében szerepelt. Ezt megerősítette Sanjay Sharma, a londoni St. George’s Egyetem kardiológusa is, aki korábban többször is megvizsgálta a dán futballistát.

Ezt olvastad? Hősként ünnepli a világ Simon Kjaert, aki megmentette Christian Eriksen életét! Klikk!