Hirdetés
Euro 2020

Vészjósló hangok: Eriksen sohasem futballozhat többet?

Hirdetés

Megrázta a világot a szörnyű jelenet, amikor a finn–dán Eb-mérkőzés 43. percében Christian Eriksen, a dánok csapatkapitánya mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került.

A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. Morten Boesen, a dánok csapatorvosa is megszólalt az ügyben, aki megerősítette azt a képsorok alapján egyébként is egyértelműnek tűnő tényt, hogy Eriksen szívmasszázst kapott a pályán.

  • Eriksen maga kérte meg a csapattársait, hogy folytassák a meccset – klikk
  • Hősként ünnepli a világ Simon Kjaert, aki megmentette Eriksen életét – klikk

A lefújás után Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány elmondta, hogy a játékosainak Eriksen elvesztése után hatalmas erőfeszítésbe telt, hogy befejezzék az összecsapást.

A Sky News megszólaltatta Sanjay Sharma professzort, a labdarúgókkal is foglalkozó neves sportkardiológust, aki szerint 2019-ben – a legutóbbi vizsgálatakor – Eriksen minden eredménye rendben volt.

Lehet, hogy ismeretlen szívrendellenesség áll a történtek mögött, de a magas hőmérséklet is kiválthatta

– magyarázta Sharma, hozzátéve, nagyon jó hír, hogy a középpályás életben maradt, ám erősen bizonytalan, hogy folytathatja-e a pályafutását. Mint mondta, az Egyesült Királyságban biztosan nem engednénk újra pályára, és úgy vélte, másutt sincs olyan orvos, aki megkockáztatná, hogy a szombati eset ismét megtörténjen…

A Daily Mailnek nyilatkozó kardiológus, Scott Murray azt állítja, az olasz törvények kimondják, minden sportolót eltiltanak a profi karriertől, akinél szívrendellenességet tapasztalnak.

Címlapfotó: facebook/inter