Hirdetés

FC Barcelona: nagytakarítás, az utolsó pillanatban öt játékost küld el Xavi

FC Barcelona: nagytakarítás, az utolsó pillanatban öt játékost küld el Xavi
  • Dátum:július 27.
Hirdetés

Helyzet van Barcelonában, hiszen a csapat öt kulcsjátékosa nem szerepel Xavi hosszú távú terveiben, így a klubvezetésnek gyorsan megoldást kell találnia a kialakult helyzetre. Clement Lenglet, Franck Kessié, Ferrán Torres, Álex Collado és Sergino Dest eladása vagy kölcsönadása jól is jöhet Joan Laportnak, hiszen pénzhez jutna a klub, de már a bértömeg csökkentése is jelentős segítség lenne – írja a Fichajes.

A portál sorra veszi a játékosokat, szerintük Lenglet nagy csalódást okozott, Xavi keményebb, masszívabb védőt szeretne látni a helyén, ugyanakkor egyetlen érdeklődő sincs a francia játékosért. Kessié helyzete könnyebb, őt többek között a Juventus is tárt karokkal várja.

Ferrán Torres nagy elvárásokkal érkezett Barcelonába, de eddig nem váltotta meg a világot. Ez Abde visszatérésével és Raphinha, Ansu Fati, Dembélé árnyékában a támadó kiszorulhatott Xavi rotációjából. Őt „csak” kölcsönadná a klub.

A Barcelona számára ezeknek a játékosoknak az elengedése gazdasági és erkölcsi kötelessége is. A bevételek mellett fontos, hogy a felsorolt labdarúgóknak máshol legyen esélyük újraindítani a pályafutásukat

– írják.