Hirdetés

Felfoghatatlan tragédia érte a világfutballt: elhunyt Diego Maradona

Felfoghatatlan tragédia érte a világfutballt: elhunyt Diego Maradona
  • Dátum:november 25.
Hirdetés

Az argentin sajtó szerint szerdán elhunyt minden idők egyik legcsodálatosabb labdarúgója, Diego Armando Maradona. Az argentin csillag a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona játékosaként is elkápráztatta a világot, 1986-ban szinte egymaga nyerte meg a vb-címet Argentínának.

Az „isteni Diego” halálát állítólag szívmegállás okozta.

Maradona hosszú évek óta egészségi problémákkal küzdött, a hónap elején, mindössze néhány nappal 60. születésnapját követően depresszió miatt került be egy magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Akkor azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám nem sokkal ezt követően koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni.

A beavatkozást követően saját orvosa napokig nem engedélyezte neki a korház elhagyását, mert alkoholfüggősége miatt súlyos elvonási tünetek jelentkeztek nála. Egy másik orvos, Alfredo Cahe pedig kijelentette, hogy Maradonának gyógykezelésre van szüksége, hogy abbahagyja az alkoholfogyasztást, mert az egész családja egyetért abban, hogy jelenleg kezelhetetlen, ráadásul problémái vannak a májával, a szívével és az érrendszerével.

Hasta siempre, Diego.

Serás #Eterno en cada corazón del planeta fútbol.

Közzétette: AFA – Selección Argentina – 2020. november 25., szerda

 

Címlapfotó: Gimnasia La Plata