Hirdetés

Felfüggesztik a Bajnokok Ligája-szezont: megvan a győztes?

Felfüggesztik a Bajnokok Ligája-szezont: megvan a győztes?
  • Dátum:április 19.
Hirdetés

Kitört az európai futballháború, miután tizenkét topklub bejelentette a Szuperliga létrehozását. Az éjjel kiadott közlemény szerint a bajnokságot „lehető leghamarabb” elindítják, és az alapító klubok 3.5 milliárd eurót kapnak „infrastrukturális beruházási terveik támogatására” és „a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozására”.

A Szuperligát hat angol (Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City), három olasz (Juventus, AC Milan, Inter) és három spanyol sztárklub (Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid) hozta létre, első számú vezetője pedig Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett – írja az MTI.

  • Messi kupagyőzelem utáni nyilatkozatát próbálja megfejteni mindenki – klikk
  • Őrület, hányadszor játssza el ugyanazt Kylian Mbappé – videó

A közleményből kiderül, hogy a húszcsapatos sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, további öt pedig az előző szezon eredményei alapján csatlakozhatna. A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, így a résztvevő klubok ugyanúgy szerepelnének a nemzeti bajnokságokban.

Az európai szövetség (UEFA) az angol, az olasz és a spanyol tagszövetségével együtt már a hivatalos bejelentés előtt, vasárnap elítélte a Szuperliga létrehozását. Az UEFA súlyos szankciókat helyezett kilátásba és közlése szerint minden erejével igyekszik megakadályozni az új bajnokság elindulását. Az UEFA és a nemzetközi szövetség (FIFA) mellett Boris Johnson brit miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök is kritizálta a Szuperliga életre hívását.

Úgy tudni, az UEFA (ideiglenesen?) felfüggesztette a BL-, valamint az Európa Liga-szezont, a végleges törlés sem elképzelhetetlen. Amennyiben már a most futó évadból is kizárják a „szakadárokat”, az a döbbenetes forgatókönyv is megvalósulhat, hogy a Paris Saint-Germain további mérkőzések nélkül megnyeri a sorozatot (az elődöntő másik három együttese Szuperliga-alapító).

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FOR BLAUGRANA (@forblaugrana) által megosztott bejegyzés

Címlapfotó: uefa.com