Hirdetés

Itt a névsor – közülük jelölheti ki az Eb-keretet Marco Rossi

Itt a névsor – közülük jelölheti ki az Eb-keretet Marco Rossi
  • Dátum:december 11.
Hirdetés

Szinte pontosan fél évvel az Európa-bajnokság rajtja előtt érdemes számot vetni, hogyan is alakulhat a magyar válogatott 23 fős kerete. Marco Rossi szövetségi kapitány 28 játékost vetett be a selejtezősorozat nyolc mérkőzése során, és mivel veretlenül, csoportelsőként jutott ki a gárda a kontinensviadalra, értelemszerűen a többség ebből a 28 játékosból kerül majd az utazó névsorba.

Hat olyan futballista van, aki mind a nyolc összecsapáson szerephez jutott, közülük pedig a kapus Dibusz Dénes mellett a csapatkapitány Szoboszlai Dominik és a védelemben Szalai Attila végig is játszotta valamennyi találkozót.

Rajtuk kívül minden alkalommal kezdő volt a nemzeti együttes legtapasztaltabb tagja, a 77-szeres válogatott Nagy Ádám is, akit háromszor lecserélt a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető. A védelem másik oszlopos tagja, Lang Ádám hét meccset játszott végig, egyszer pedig becserélték. A hatodik százszázalékos futballista pedig a középcsatár Ádám Martin, akit a mérkőzések felén be-, míg a másik felén lecserélt Rossi.

Szintén az alapcsapat tagja Kerkez Milos, aki a Montenegró elleni utolsó összecsapást hagyta ki eltiltás miatt, illetve hozzá hasonlóan hétszer szerepelt a védekező középpályás Styles Callum is. A támadók közül Sallai Rolandot és Varga Barnabást vélhetően csak a sérülés akadályozta meg, hogy minden meccsen szóhoz jussanak, mindketten a két novemberi összecsapásról hiányoztak. Rajtuk kívül még Nego Loic gyarapította hattal a válogatottságainak számát. Nekik biztosan nem kell izgulniuk.

A védelem vezérére, Willi Orbánra sérülés miatt csak a meccsek felén számíthatott Rossi, aki nem félt a fiatalokhoz nyúlni, ugyanis Szuhodovszki Soma és Kata Mihály személyében újoncokat is avatott az Eb-selejtezők során. Csoboth Kevin és Balogh Botond pedig pályafutása során először kezdett a címeres mezben, utóbbi egyetlen lehetősége alkalmával végig is játszotta a Montenegró ellen 3–1-re megnyert zárófelvonást.

A névsorból erősen kérdőjeles Vécsei Bálint, Baráth Péter, Ferenczi János vagy éppen Kleinheisler László helyzete, akik sok esetben a selejtezősorozat vége felé a keretből is kimaradtak. Ki jöhet még a selejtezős csapathoz? Dárdai Márton lehet az egyik komoly erősítés, ha a német helyett a magyar csapatot választja, a korábban 13 alkalommal lehetőséget kapó Varga Kevin is bejelentkezett a keretbe, Gulácsi Péter és Schäfer András felépült hosszú sérüléséből, míg van, aki Yaakobishvili Antalt és Csinger Márkot is esélyesnek tartja.

Ezt láttad már? Egy poszton máris komoly gondban van Marco Rossi az Eb-meccsek kezdőcsapatával kapcsolatban…

Az Eb-selejtezők során a magyar labdarúgó-válogatottban szerepelt játékosok
8-szor: Dibusz Dénes, Szalai Attila, Lang Ádám, Nagy Ádám, Szoboszlai Dominik, Ádám Martin,
7-szer: Kerkez Milos, Styles Callum,
6-szor: Sallai Roland, Varga Barnabás, Nego Loic,
5-ször: Csoboth Kevin, Bolla Bendegúz, Kalmár Zsolt,
4-szer: Willi Orbán, Botka Endre, Gazdag Dániel,
3-szor: Fiola Attila, Nagy Zsolt,
2-szer: Kleinheisler László, Kata Mihály, Németh András,
1-szer: Vécsei Bálint, Baráth Péter, Ferenczi János, Balogh Botond, Szuhodovszki Soma, Horváth Krisztofer.

Címlapkép: facebook/magyarlabdarugoszovetseg