Hirdetés

Kell egy kis kitartás, de 2063-ban már újra meccsre mehet a holland szurkoló

Kell egy kis kitartás, de 2063-ban már újra meccsre mehet a holland szurkoló
  • Dátum:március 21.
Hirdetés

Negyven évre kitiltották a Philips Stadionból azt a holland szurkolót, aki a PSV Eindhoven–Sevilla labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen megtámadta a vendégek kapusát, Marko Dmitrovicsot.

A február 23-án játszott meccsen a sötét dzsekis, kapucnis férfi a rendes játékidő hosszabbításában futott a játéktérre, rárontott a 31 éves szerb futballistára, ököllel az arcába csapott, ő azonban megvédte magát, leteperte támadóját, és addig a földön tartotta, amíg a többi játékos odaért, majd végül a biztonságiak is megérkeztek. A hálóőr, aki 2013 és 2015 között az Újpestben szerepelt, nem sérült meg – írja az MTI.

A húszéves támadó korábban már két rendbontásban is részt vett, ezért a holland szövetség, valamint a helyi hatóságok is kitiltották a stadionból. Ennek ellenére ott volt a találkozón – a barátja vásárolta neki a jegyet –, és alkoholos befolyásoltság alatt követte el tettét.

A férfit március 8-án három hónap börtönbüntetésre ítélték, az Európai Labdarúgó Szövetség pedig fegyelmi eljárást indított az ügyben. Utóbbi kapcsán a PSV most közölte: eljárást indítanak a férfival szemben, hogy az általa okozott károk megtérüljenek.