Hirdetés

Közeleg az Eb, és Marco Rossi sok mindent elárult a magyar kezdőcsapatról

Közeleg az Eb, és Marco Rossi sok mindent elárult a magyar kezdőcsapatról
  • Dátum:május 15.
Hirdetés

Marco Rossi szövetségi kapitánynak már most, csaknem két héttel a felkészülés kezdete előtt vannak elképzelései arról, milyen összeállításban léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokságon.

Az olasz edző a keddi kerethirdetés után az M4 Sportnak elmondta, mindhárom csoportmérkőzés kapcsán vannak elképzelései a kezdőcsapatról. A német és skót válogatottat például rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkező, magas játékosok alkotják, akik nagyon jók a rögzített helyzetekben, ezekhez is alkalmazkodni kell majd a kezdő-tizenegy összeállításánál.

Rossi hangsúlyozta, a kerethirdetésnél sok szempontot figyelembe vett, például azt, hogy 2022 szeptembere óta veretlen a nemzeti csapat, vagyis az aktuális névsor nagyrészt az eddigi kerettagokra épül – írja az MTI.

A kapitány reményei szerint Fiola Attila és Lang Ádám is időben, már a felkészülés kezdetére felépül sérüléséből, de emlékeztetett, hogy Gulácsi Péter, Schäfer András, Willi Orbán, Sallai Roland és Varga Barnabás is hiányzott a legutóbbi selejtezősorozat bizonyos időszakaiban.

Botka Endre beválogatását úgy indokolta: az egyik meccsen játszik a Ferencvárosban, a másikon nem, mert nagy a konkurencia, de fizikálisan jó állapotban van, és középen, illetve a szélen is magas szinten tud védekezni.

Horváth Krisztoferről elmondta, 11 gólja, számos gólpassza és jó formája miatt is helye van a keretben, ráadásul az ő játéka hasonlít leginkább Szoboszlai Dominikéhoz. Rossi bízik benne, hogy a csapatkapitány végig tudja majd játszani valamennyi Eb-meccset, de ha mégis pótolni kellene, arra Horváth a legalkalmasabb.

A szövetségi kapitány leszögezte, biztos benne, hogy Szoboszlai nem lett depressziós azért, mert a közelmúltban kevesebb játéklehetőséget kapott a klubcsapatában.

Szerintem úgy gondolkozik, hogy a kispadon töltött idő Liverpoolban több erőt ad majd a mi meccseinkre. Szerintem már most arra fókuszál, hogy mit és hogyan fog csinálni az Eb-n. Frissen fog megérkezni, ami összességében jó nekünk. Ismerve őt, biztosan nem fogja megviselni ez a helyzet

– magyarázta Rossi.

Az Európa-bajnoki esélyekről úgy vélekedett, papíron a németek és a svájciak erősebbek a magyaroknál, de ha jól teljesítenek, a harmadik helyről továbbjuthatnak a világranglistát nézve. De ha a csersorokat is figyelembe veszik, lehetséges, hogy a skótok is erősebbek, azonban a futballpályán bármi megtörténhet.

Otthagyja a Sevillát, kész csoda, melyik együttesbe tart Sergio Ramos – KLIKK a részletekért!