Hirdetés

Lerövidítik a meccsek hosszát is? Elképesztő lépést sejtet a Szuperliga elnöke, Florentino Pérez

Lerövidítik a meccsek hosszát is? Elképesztő lépést sejtet a Szuperliga elnöke, Florentino Pérez
  • Dátum:április 20.
Hirdetés

BL-gyalázat: már kiesett csapat nyerheti a mostani szezont – írtuk tegnap késő este. Az éjszaka azonban még durvább hírt tartogatott. Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, akit a Szuperliga első emberének is megválasztottak, a Spanyolországban népszerű El Chiringuito TV-nek nyilatkozott a sorozatról, és közben durva kijelentést tett.

Ha a fiatalok túl hosszúnak találják a futballmeccseket, akkor lehet, hogy nem elég érdekesek. A 90 perces szabály hosszú ideje nem változott, elképzelhető, most jött el az idő, le kell rövidíteni a meccsek hosszát, hogy megfeleljünk a kor kihívásainak

– mondta.

Mi is az a Szuperliga?

A Szuperligát hat angol – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett.

A húszcsapatos sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, további öt együttes pedig az előző szezon eredményei alapján csatlakozhatna. A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, így a résztvevő klubok ugyanúgy szerepelnének a nemzeti bajnokságokban. A tervek szerint jövő augusztusban két tízcsapatos csoportban kezdődnének a küzdelmek, minden gárda kétszer – otthon és idegenben – találkozna valamennyi riválisával, az első három egyenesen a negyeddöntőbe jutna, míg a negyedik és ötödik helyezettek egymással küzdenének meg a fennmaradó két helyért. Onnantól oda-visszavágós alapon folytatódna a sorozat, majd május végén semleges helyszínen tartanák a döntőt – írja az MTI.