Hirdetés

Letiltott Eb: Ronaldo, Griezmann, Pogba, Kroos és Werner sem játszhat a magyar válogatott ellen?

Letiltott Eb: Ronaldo, Griezmann, Pogba, Kroos és Werner sem játszhat a magyar válogatott ellen?
  • Dátum:április 19.
Hirdetés

Vasárnap este, hétfő reggel kitört a csúcsfutball háborúja, miután tizenkét topklub bejelentette az új sorozat, a Szuperliga létrehozását – cikkünket itt olvashatod >>>

Válaszként az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy elfogadta a Bajnokok Ligája reformjára vonatkozó javaslatot, így a sorozat 2024-től már az új formátumban zajlik majd (32 helyett 36 együttes).

Aleksander Ceferin, a szervezet elnöke az európai Szuperliga létrehozását néhány kapzsiságtól vezérelt klub szégyenteljes kezdeményezésének nevezte, illetve úgy fogalmazott, hogy a lépés a labdarúgás szerelmeseinek arcul köpése. Egyúttal megerősítette, hogy a Szuperliga klubjaiban játszó futballisták nem vehetnek majd részt olyan nemzetközi eseményeken, mint a világbajnokság vagy az idei Európa-bajnokság – írja az MTI.

Felfüggesztik a Bajnokok Ligája-szezont: megvan a győztes? – részletek

Messi kupagyőzelem utáni nyilatkozatát próbálja megfejteni mindenki – klikk

Bár a következő hetekben még sok minden történhet, ha hihetünk a szlovén sportvezetőnek, a júniusban rajtoló kontinenstornán nem játszhatnak a 12 „szakadár” klub (Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Manchester City, Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid) játékosai.

Mindez azt jelentené, hogy a magyar válogatott ellenfelei nem számíthatnának többek közt Cristiano Ronaldóra, Joao Félixre, Antoine Griezmannra, Ferland Mendyre, Paul Pogbára, N’Golo Kantéra, Toni Kroosra, Ilkay Gündoganra, Timo Wernerre.

Címlapfotó: facebook/juventus