Hirdetés
Magyar foci

Marco Rossi sokat sejtető nyilatkozatot adott az albániai vereség után

Hirdetés

Az Albániától elszenvedett 1-0-s vb-selejtezős vereséget követően Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: ellenfelünk fizikai fölényével okozott sok nehézséget a csapatunknak.

A szövetségi kapitány az MLSZ honlapjának adott nyilatkozata alapján – a közvélemény egy részével ellentétben – még nem adta fel a második hely megszerzését.

Tisztában voltunk a mérkőzés előtt is azzal, hogy mennyire erős az ellenfelünk, az albánok nagyon jó fizikai felépítésű játékosokkal rendelkeznek, erősek, gyorsak, és ezzel sok nehézséget okoztak nekünk – értékelt a szövetségi kapitány. – Megpróbáltunk úgy játszani, hogy birtokolni tudjuk a labdát, és kihasználjuk a megnyíló területeket. Amikor ez sikerült, akkor veszélyesek voltunk, de ez nem volt elég a pontszerzéshez. Nagyobb nyomás alá kellett volna helyeznünk az ellenfelet, sajnos nem mindig találtuk meg a megfelelő időzítést a nyomásgyakorlásra, és amikor kijöttek, ők alakítottak ki lehetőségeket. Többször is elmondtam, hogy a vb-szereplés kiharcolása inkább egy álomkategória, most még nehezebbé tettük magunknak ennek az álomnak a megvalósítását. A vereség nem jelenti a világ végét, hiszen még öt mérkőzés hátravan, otthon játszunk Albánia ellen, valamint idegenben Lengyelországgal. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken szerencsésebbek tudunk lenni

– nyilatkozta Marco Rossi.