Hirdetés

Marco Rossi belenyúl a magyar csapatba: ezzel a kezdővel húz nagyot?

Marco Rossi belenyúl a magyar csapatba: ezzel a kezdővel húz nagyot?
  • Dátum:június 19.
Hirdetés

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint kötelező a győzelem a magyar labdarúgó-válogatottnak a litván csapat elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen (20.45, tv: M4 Sport).

Világos, hogy a holnapi meccset meg kell nyerni. Magam is kötelezőnek tartom ahhoz, hogy a nemzeti együttes egyenes ágon kijusson a kontinensviadalra. Ezt a találkozót attól függetlenül meg kell nyerni, hogy milyen stílusban játszik az ellenfél, de igyekszünk majd szépen is futballozni

– jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére az olasz szakvezető, aki szerint mindenkiben ég a vágy, hogy megvédjék a mundér becsületét a montenegrói döntetlent követően, amely – megfogalmazása alapján – „részben jogos bírálatokat” váltott ki.

A litván válogatottról szólva Rossi arról beszélt, hogy alaposan tanulmányozta azt a három mérkőzést, amelyet az új szövetségi kapitány, Edgaras Jankauskas irányításával játszott. Úgy vélte, a balti állam csapata bebizonyította, hogy hosszú időn keresztül képes szenvedni és állni a sarat – írja az MTI.

Ellenük sem lesz egyszerű a meccs. Nem vagyunk sztárok, sok fiatallal dolgozunk, ezért ahhoz, hogy győzzünk, maximális erőbedobásra lesz szükség. Most is tiszteljük az ellenfelet, nem becsüljük le

– mondta az 58 éves szakember, aki elárulta, legalább három helyen tervez változtatást a podgoricai mérkőzéshez képest. Ezt nem a gyengébb teljesítménnyel indokolta, hanem a csapat frissítésével.

A várható kezdőcsapat az MTI szerint

  • Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Botka, Nagy Á., Kalmár, Kerkez – Gazdag, Szoboszlai – Sallai

Harry Kane szédületes váltása földrengést okozhat a Premier League-ben – klikk a részletekért!

Címlapfotó: ss