Hirdetés

Marco Rossi erős mondatot mondott Szoboszlai Dominik teljesítményéről

Marco Rossi erős mondatot mondott Szoboszlai Dominik teljesítményéről
  • Dátum:április 22.
Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó esély van arra, hogy a kedden vállsérülést szenvedett Szalai Attila a nemzeti csapat rendelkezésére állhat a júniusi négy Nemzetek Ligája-mérkőzésen – írja az M4 Sport.

A magyar válogatott június 4-én Angliát fogadja, majd három nap múlva Olaszországban lép pályára, újabb négy nappal később a németeket fogadja, június 14-én pedig Angliában játszik a Nemzetek Ligája A divíziójában. Marco Rossi szerint rövid időn belül vár a csapatra négy nehéz mérkőzés, ezért várhatóan a szokásosnál több, 24-25 mezőnyjátékost fog behívni a keretbe, amelyet május 13-án hirdet ki, a csapat pedig május 23-án kezdi meg a felkészülést.

A Bundesligában szereplő öt magyar játékossal (Gulácsi Péter, Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, Schäfer András, Willi Orbán) kapcsolatban úgy fogalmazott, mivel egyedül ők játszanak topligában, a behívásuk szinte „automatikus”, de ha közülük hibázik valaki, akkor sokszor igazságtalan kritikával illetik.

A Szerbia elleni mérkőzés után például Dominik durva kritikákat kapott, pedig szerintem nagyon sokat javult. Technikailag ő a legtehetségesebb játékosa a válogatottnak, az elmúlt időszakban pedig sokat fejlődött futóteljesítményben és küzdőszellemben, a mérkőzés minden szakaszában hatékonyan segíti a csapatmunkát. Nem lehet elvárni, hogy egy húszéves játékos minden alkalommal eldöntse a mérkőzést, ő is hibázhat, meg kell érteni a hiba okát, a bírálatnak is lehet helye, de mindig meg kell tartani ebben az egyensúlyt

– fogalmazott.

Fotó: MLSZ