Hirdetés

Marco Rossi elismerte a Premier League-klub megkeresését

Marco Rossi elismerte a Premier League-klub megkeresését
  • Dátum:július 13.
Hirdetés

A 2021. június 23-án, Münchenben játszott Eb-csoportmérkőzés után egy fontos angol ügynök felhívott és komoly ajánlatot tett

– emlékezett vissza Marco Rossi az M4 Sport adásában.

Megerősítette, Premier League-klub érdeklődött iránta, de a beszélgetés gyorsan véget ért.

Ne haragudjon, nem akarom végighallgatni, csak az idejüket vesztegetnék, én most nem akarom otthagyni a magyar válogatottat

– idézte fel, mit felelt az akkori ajánlatra.

Rossi döntésében nagy szerepet játszott, hogy még csak három mérkőzést játszottak le a 2022-es világbajnokság selejtezőjéből és hét forduló még hátra volt. De az őszi, angolok és albánok elleni vereségek után benne is megtört valami.

„Októberben viszont volt egy pillanat, amikor szakemberként bármilyen lehetőséget meggondoltam volna.”

Hozzátette, ez bármikor szóba jöhet, de tiszteletben tartja a 2025. decemberéig szóló szerződését és minden esetben az MLSZ-t tájékoztatja majd először. Amennyiben lesz miről.

Nem meglepő, hogy a Nemzetek Ligájában elért júniusi bravúrokat követően is voltak megkeresései a magyar szövetségi kapitánynak:

„Kaptam telefonhívásokat, megkérdezték, mennyire van bennem szándék a továbblépésre, de ugyanazt válaszoltam, mint tavaly. Előfordulhat, hogy előbb-utóbb kapok olyan ajánlatot, amit érdemes megfontolni, de még három és fél évig tart a szerződésem, így ha valaki le akar igazolni, komoly anyagi áldozatot kell hoznia és a Magyar Labdarúgó Szövetséget is kárpótolnia kell.”

Fotó: MLSZ