Hirdetés

Marco Rossi megmondta a véleményét Szalai Ádámról

Marco Rossi megmondta a véleményét Szalai Ádámról
  • Dátum:szeptember 3.
Hirdetés

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a nemzeti csapat szemszögéből figyelte az átigazolási piac történéseit. Nagyjából elégedett volt azzal, ahogyan a magyar játékosok – akikre számít – váltottak, esetleg maradtak csapatuknál – írja az M4 Sport.

Szalai Ádám

Szalai Ádámnál nagyon fontos, hogy mérkőzéseket játsszon hétről hétre, már csak a fizikai állapota miatt is. A Hoffenheimnél annak ellenére akadtak gondjai, hogy amikor pályára lépett, jól játszott, de a klub és közte valami eltörött. Jó döntést hozott, hogy visszament Mainzba, mert így továbbra is Európa egyik legerősebb bajnokságában játszhat. Hétről hétre lehetőséget kap, ami neki és a válogatottnak is jót fog tenni.

Nagy Ádám

Nagy Ádámmal végig kapcsolatban voltam az átigazolása ügyében. Én is azt tanácsoltam neki, hogy váltson. Egy olyan bajnokságba igazolt, amely a világon talán a hatodik legerősebb, rengeteg mérkőzése lesz, és sokat fejlődhet. A klub és a vezetőedző is örült az érkezésének, velük együtt örülök én is.

Gyurcsó Ádám és Stieber Zoltán hazaigazolt

Gyurcsónak és Stiebernek is nagyon fontos, hogy hétről hétre újra 90 perceket játsszanak. A legjobb játékosoknak kell lenniük a csapatukban, ők kell, hogy jelentsék a különbséget a mérkőzéseken. Nálam is szerepeltek a válogatottban, és továbbra is nyitva áll az ajtó előttük, de ehhez jó teljesítményre lesz tőlük szükség.

Szoboszlai Dominik

Szoboszlai kérdése már komplikáltabb egy kicsit. Egy részről fontos, hogy a Salzburgban rendszeresen pályára lépjen, másfelől viszont a bajnokságból nagyon kilógnak, ezért nincsenek nehéz mérkőzéseik. A Bajnokok Ligájában is bemutatkozhat, többek között a Liverpool ellen, ami nagyon jó erőfelmérő lesz, hogy egy ilyen nagy csapat ellen mire képes. Egészen biztos vagyok abban, hogy hamarosan ő is elhagyja a Salzburgot, legkésőbb jövő nyáron. Nem véletlenül tartják őt a nemzetközi futball egyik legnagyobb tehetségének.