Hirdetés

Marco Rossi szenzációs bejelentése, ezt a játékost honosíthatja a magyar válogatott

Marco Rossi szenzációs bejelentése, ezt a játékost honosíthatja a magyar válogatott
  • Dátum:február 12.
Hirdetés

Marco Rossi szövetségi kapitány évindító sajtóbeszélgetésen nyilatkozott a Nemzeti Sportnak is, és kiderült, újoncok is meghívót kaphatnak a következő kerethirdetéskor.

A szövetségi kapitány kilátásba helyezte a paksi Ádám Martin szerepvállalását, képben van a Cipruson játszó Novothny Soma is, de az immár újpesti Kádár Tamás sem zárt be minden ajtót maga mögött.

A beszélgetés egyik sarkalatos pontja az volt, hogy milyen külföldi, de a magyar válogatottban bevethető játékosok honosítására van a legnagyobb esély.

A vonatkozó nemzetközi szabályok szerint erre egyelőre nincs lehetőség, mert a felmenői bár magyarok, nem Magyarországon születtek, és még nincs öt éve, hogy ebben az országban futballozik. Egyébként a nagyszülei révén magyar származású Callum Stylest is figyeljük. Nagyon jól illeszkedne a válogatottba, sok pozícióban használható a középpályán, erőssége a bal lába. Jól lát a pályán és még csak huszonegy esztendős, kész vagyok meghívót küldeni neki, ha a szabályok ezt lehetővé teszik

– mondta a kapitány.

A Championshipben szereplő Barnsley FC játékosa 27 bajnokin lépett pályára eddig ebben a szezonban.

Valóban nem bánik rosszul a labdával: