Hirdetés

Mégis megússza a Bajnokok Ligája-kizárást a Manchester City?

Mégis megússza a Bajnokok Ligája-kizárást a Manchester City?
  • Dátum:február 26.
Hirdetés

A Manchester City benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), amiért az európai szövetség (UEFA) a következő két idényre kitiltotta a nemzetközi kupaporondról.

A CAS közleményében az áll, egyelőre nem tudják megmondani, mikorra várható végleges döntés az ügyben. Az UEFA másfél héttel ezelőtt azért marasztalta el az angol klubot, mert az megítélésük szerint súlyosan megsértette a szervezet pénzügyi fair play-szabályát. A határozat szerint a 2020-21-es és a 2021-22-es szezonban nem indulhat az UEFA égisze alá tartozó sorozatban a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős angol klub, amely mellékbüntetésként 30 millió eurós bírságot is kapott – írja az MTI.

Az UEFA a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták, és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t.

  • Döntött a LaLiga óriása: Erling Haaland kell – klikk!
  • Már új csapata mezében mutatjuk Aubameyangot? – fotó

AZ UEFA közölte: a szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, a klub pedig – amely tagadta az ellene felhozott vádakat – nem működött együtt a kivizsgálás során. A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

Címlapfotó: facebook/mancity