Hirdetés

Mesébe illő történet, melyik sztárcsapatnál bukkant fel Christian Eriksen

Mesébe illő történet, melyik sztárcsapatnál bukkant fel Christian Eriksen
  • Dátum:január 26.
Hirdetés

Korábbi klubja, az Ajax ifjúsági csapatánál edz Christian Eriksen dán válogatott labdarúgó, akit júniusban szívmegállás miatt újra kellett éleszteni.

Az amszterdami klub honlapjának keddi beszámolójából kiderül, hogy nem szándékoznak leigazolni a 29 éves futballistát, csupán edzéslehetőséget biztosítanak neki, amíg új csapatot talál magának, hogy visszanyerje erőnlétét.

Eriksen a tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét. A dán játékost defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért – írja az MTI.

Az olasz bajnoki címvédő Inter decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmusszabályozót ültettek be.

Meglehet, Barcelonában robban a januári átigazolási bomba – klikk

Morientes kikotyogta, hova igazol a nyáron Kylian Mbappé – részletek

A 109-szeres dán válogatott játékos egy hónapja kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert a Katarban sorra kerülő idei világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni. Hétfőn láttak napvilágot azok a brit sajtóértesülések, amelyek szerint az angol élvonalban újoncként 14. helyen álló Brentford az idény végéig szerződtetné Eriksent.

A játékmester éppen az Ajaxnál kezdte profi pályafutását, miután végigjárta a klub ifjúsági csapatait, 2010-ben mutatkozott be a felnőttek között. Három holland bajnoki cím után, 2013-ban a Tottenhamhez szerződött.

Címlapfotó: Twitter/AFCAjax