Hirdetés

Hivatalos: kész az MLSZ terve az NB I befejezésére

Hivatalos: kész az MLSZ terve az NB I befejezésére
  • Dátum:április 1.
Hirdetés

Videókonferenciát tartottak a nemzeti szövetségek képviselői. Az UEFA a korábban júniusra csúsztatott válogatott mérkőzéseket ősszel rendezheti meg. Cél a nemzeti bajnokságok befejezése.

Az UEFA a tagszövetségek vezetőivel történt megbeszélések után tájékoztatást adott ki. A júniusra tervezett Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzések nyári megrendezése nem reális lehetőség a vírus terjedése miatt, ezért a találkozók (köztük a Bulgária-Magyarország mérkőzés) bizonyosan későbbre, az őszi időszakra kerülhetnek át – írja az MLSZ.hu.

Ami a nemzeti bajnokságokat illeti, az európai szövetség igyekszik időt és lehetőséget biztosítani azok befejezésére azzal, hogy az európai klubsorozatok kvalifikációját is későbbi időszakra tűzné ki. A Magyar Labdarúgó Szövetségnél készen állnak a hazai bajnokságok befejezésének lehetséges tervei, a szövetség minden esetben figyelembe veszi és maradéktalanul betartja a járványügyi ajánlásokat.

Az UEFA arról is tájékoztatta a tagszövetségeket, hogy ebben az idényben nem rendezi meg az összes tervezett utánpótlástornáját, így lekerül a programról a férfi U17-es és a női U19-es Eb, de azt biztosítja, hogy a csapatok világbajnoki kvalifikációja megvalósulhasson.

A klublicenc-eljárásban érintett klubok is haladékot kaptak a jelenlegi időszakra.

Ezt olvastad?  Spanyol sajtó: Cristiano Ronaldo döntött, távozik! Két csapat közül kerül ki az új klubja! Klikk!

Címlapfotó: FTC FAcebook