Hirdetés
Olimpia

A japánok rendesen szívatják az olimpiára érkező magyar sportolókat

Hirdetés

Igen mozgalmasan telnek a Magyar Olimpiai Csapat vezetésének mindennapjai Japánban. Megtörtént a magyar delegáció regisztrálása, Dósa Viktória csapatvezető és Vékássy Bálint MOB-főtitkár átvette az olimpiai falukban a szállásokat és a közlekedési eszközöket, zajlik az apartmanok dekorálása, a csapatiroda berendezése – írja a mob.hu.

A főtitkár elmondta, hogy a falu épül-szépül, a japánok mindent megtesznek a tiszta, szép és zöld környezetért. A falu nyitásától várja a lakókat a 24 órában nyitva lévő kétszintes, 2500 fő befogadására alkalmas étterem, a konditerem, és faluszerte azok a „ragadd meg és menj tovább” pontok, ahol néhány falatot sorban állás, leülés nélkül magukhoz tudnak venni a megéhezők. A falut egy mesterséges szigetre építették, 44 hektáros, 21, egyenként 14, illetve 18 emeletes házból áll; 18 ezer fekvőhelyet alakítottak ki benne.

Vékássy Bálint az időjárásról elmondta, hogy az elmúlt napokban minden alkalommal esett az eső, több nagy vihar is volt, 22 fok volt a leghidegebb, 31 a legmelegebb napon. „Ami nehezen elviselhető, az a magas páratartalom, amivel a kültéri sportolóknak mindenképp számolniuk kell.”

Az országba való belépés nehézkes

A sportvezető felhívta a figyelmet, hogy érkezéskor, beléptetéskor a repülőtéren várhatóan igen hosszú időt kell várni, ez akár 6-8 óra is lehet, a csehek esetében ez 12 órát jelentett. Sok időt vett igénybe a transzfer is, ezek a gyenge pontok azonban javulni látszanak.

Ezt láttad? Gyakorlatilag átszúrja a pólóját a bombázó magyar olimpikon mellbimbója – FOTÓK – Klikk!

Magyar Olimpiai Csapat összetétele és a magyarok programja is elérhető honlapunkon.