Hirdetés

Olvass a sorok között: ezt gondolja Marco Rossi arról, hogy Dzsudzsák az NB II-be igazolt

Olvass a sorok között: ezt gondolja Marco Rossi arról, hogy Dzsudzsák az NB II-be igazolt
  • Dátum:szeptember 22.
Hirdetés

Dzsudzsák Balázs a Merkantil Bank Ligában szereplő DVSC-ben folytatja pályafutását, vagyis 12 év után visszatér nevelőegyesületéhez. A válogatott csapatkapitánya többéves megállapodást kötött a Debrecennel vagyis feljutás esetén ismét a magyar első osztályban fog majd játszani.

A 108-szoros válogatott szélső szerződtetését kedd délután jelentette be a DVSC, vagyis Korhut Mihály után egy újabb válogatott játékossal erősített a Merkantil Bank Liga éllovasa. Dzsudzsák utoljára márciusban lépett pályára hivatalos mérkőzésen, az utóbbi hetekben azonban az MTK Budapest csapatával újrakezdte az edzéseket.

A válogatott szövetségi kapitánya örül, hogy Dzsudzsák Balázs sorsa eldőlt. Az olasz szakember válogatási elvei természetesen rá is érvényesek, de mindenképpen szeretné megadni neki a lehetőséget, hogy egyedüli válogatottsági csúcstartó legyen a magyar nemzeti csapat történetében.

– Nagyon örülök, hogy Balázsnak újra van csapata – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Elismerésre méltó, hogy úgy döntött, visszatér első klubjához, és segít az első osztályba való visszajutásban. Mivel nagyon hosszú időt hagyott ki, így biztosan szüksége lesz egy kis időre, hogy a legjobb formáját tudja hozni, de biztos vagyok benne, hogy ez is sikerülni fog neki. A válogatott szempontjából azt tudom elmondani, amit korábban is már többször, hogy megvannak azok a szabályok, amelyek alapján mindig összeállítjuk az aktuális keretet, ezek továbbra is érvényesek és továbbra is ugyanazokat az elveket követjük. Természetesen figyelemmel fogom kísérni Balázs teljesítményét a Debrecenben, már csak azért is, mert szeretném megadni neki a lehetőséget, hogy egyedüliként ő legyen a magyar válogatottsági rekorder.

Marco Rossi is megszólalt Dzsudzsák Balázs hazatérése kapcsán: “Természetesen figyelemmel fogom kísérni Balázs…

Közzétette: MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség – 2020. szeptember 22., kedd

Címlapfotó: MLSZ