Hirdetés

Őrizetbe vették Dél-Koreában Kenderesi Tamást, szexuális zaklatással vádolják

Őrizetbe vették Dél-Koreában Kenderesi Tamást, szexuális zaklatással vádolják
  • Dátum:július 28.
Hirdetés

A New York Times beszámolója szerint a dél-koreai rendőrség szexuális zaklatás vádjával letartóztatta Kenderesi Tamást. A sportolót később elengedték. Az olimpiai bronzérmes magyar úszó azonban tíz napig nem hagyhatja el Koreát.

A magyar sportolót vasárnap hajnalban tartóztatták le. A Yonhap hírügynökség szerint egy 18 éves nő hívta a rendőrséget.

 

MÚSZ ezt közleményt adta ki az esettel kapcsolatban:

A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.

Fotó: Kenderesi Tamás Facebook