Hirdetés

Ötvenötszörös olasz válogatott Juve-legenda lehet Torino új polgármestere

Ötvenötszörös olasz válogatott Juve-legenda lehet Torino új polgármestere
  • Dátum:március 5.
Hirdetés

Claudio Marchisio, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott tavalyelőtt visszavonult középpályása egyre közelebb áll ahhoz, hogy ő legyen a balközép Partito Democratico párt torinói polgármesterjelöltje.

A 35 éves Marchisio már a múlt héten elismerte, hogy nem a sportban képzeli el a jövőjét. Hozzátette, kedveli a politikát, és előszeretettel beszélget róla otthon, illetve baráti társaságban is. Ezt támasztja alá, hogy korábban is rendszeresen felszólalt a társadalmi igazságosság és a menekültek megsegítése mellett, illetve a rasszizmus ellen – írja az MTI.

Elsőként mondanék igent, ha szükség lenne rám Piemontban és Torinóban

– jelentette ki.

  • Kapaszkodj meg, ilyen gólörömöt még nem láttál Leo Messitől! – videó
  • Botrányba keveredett Dárdai Pál, büntetést kell fizetnie – klikk

A La Stampa című olasz lap és a Sky olasz hírtelevízió is beszámolt róla csütörtökön, hogy a korábbi 55-szörös válogatott futballista neve is szerepel azon a rövid listán, amelyről kikerül majd a Partito Democratico torinói polgármesterjelöltje. A helyhatósági választásokat októberben tartják.

Marchisio 2005 és 2018 között hét bajnoki címet, négy Olasz Kupát és három olasz Szuperkupát nyert a Juventus színeiben. A válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt.

Címlapfotó: comune.torino.it