Hirdetés

Rettenetes tragédiára utal Vincze Ottó kérdése Lendvai Miklós halála kapcsán

Rettenetes tragédiára utal Vincze Ottó kérdése Lendvai Miklós halála kapcsán
  • Dátum:február 20.
Hirdetés

Negyvenhét esztendősen elhunyt Lendvai Miklós 23-szoros válogatott labdarúgó. A hírt hétfőn Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere osztotta meg közösségi oldalán.

Halálának körülményeiről egyelőre keveset tudni, a magyar sajtóban szinte mindenütt megtalálható a korábbi csapattárs, Vincze Ottó búcsúja.

„Miki, miért tetted? Mindig erősnek mutattad magad… 12 éves korunkban találkoztunk először. Szobatársam voltál mindenhol. Egy harcos voltál. A szívem összetört ma” – írta az Instagram-oldalán Vincze, és a kérdése megerősíti a futballberkekben terjedő hírt, mely szerint a sportember öngyilkos lett.

Lendvai 1991-ben Zalaegerszegen kezdte pályafutását, majd Franciaországban a Girondins Bordeaux, Svájcban pedig a Lugano csapatában futballozott. Később Magyarországra visszatérve 1998-ban a Ferencváros játékosa lett, ezt követően pedig újabb légiós évek következtek Belgiumban és Cipruson.

Külföldi csapatai után Győrben, majd az élvonalban utolsóként ismét Zalaegerszegen játszott. Edzőként két időszakban is irányította szülővárosa csapatát.

A rendkívül harcos és kemény stílusáról ismert középpályás 1996-ban Csank János kapitánykodása idején mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben 23 alkalommal kapott lehetőséget – írja az MTI.

A zalaegerszegi szurkolók Facebook-oldalukon jelezték, hétfőn 19.00-től gyertyagyújtást tartanak a futballista emlékére.

Forrás: Instagram/Vincze Ottó

Címlapfotó: MTI