Hirdetés

Rossi kapitány Dzsudzsákot is vihette volna az Európa-bajnokságra?

Rossi kapitány Dzsudzsákot is vihette volna az Európa-bajnokságra?
  • Dátum:május 14.
Hirdetés

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

A válogatott május 27-én kezdi meg a felkészülést Telkiben, az olasz szakvezető tájékoztatása szerint négyen érkeznek később az összetartásra. Ádám Martin, Gazdag Dániel még játszik a bajnokságban, Bolla Bendegúzra a svájci kupadöntő vár, rajtuk kívül pedig Styles Callum csatlakozik késve a kerethez. Rossi június 7-éig módosíthat a névsoron – írja az MTI.

A csapatban hat olyan futballista található – Gulácsi, Dibusz, Fiola, Lang, Nagy Ádám és Kleinheisler –, aki a 2016-os és a 2021-es Eb-n is szerepelt.

A tartalékok közé sem kerülő játékosok közül újságírói kérdésre Rossi kettőt emelt ki. Meglátása szerint ifjabb Dárdai Pál pozíciójában jó játékosok szerepelnek, így Szoboszlai Dominik és Sallai Roland mögött amúgy is csak a csereposztok kiadóak, most nem látja, a Hertha BSC futballistája milyen pluszt tudna adni a tartalékok közé jelölt Vancsa Zalánhoz vagy éppen Lisztes Krisztiánhoz képest.

A szövetségi kapitány szót ejtett még Németh Andrásról, akinek novemberben azt tanácsolta, hagyja el a német másodosztályban szereplő Hamburger SV-t, de ez nem történt meg, játéklehetősége továbbra sem volt, ha mégis megkapta, akkor sem tudott maradandót alkotni.

Sport-értesülés: Vitor Roquénak mennie kell, két topklub hívja – KLIKK a részletekért!

Még több magyar foci a Piros Fehér Zöld legújabb adásában