Hirdetés

Sokkolja a világot, ami Novak Djokoviccsal történik Ausztráliában

Sokkolja a világot, ami Novak Djokoviccsal történik Ausztráliában
  • Dátum:január 6.
Hirdetés

Frissítés:

Megtagadták Novak Djokovics belépését Ausztráliába és a világklasszis teniszezőt felszólították, azonnal hagyja el Ausztráliát, utazzon haza.

Korábban írtuk:

Órákig a melbourne-i reptéren, egy elkülönített szobában várakozott a férfi teniszezők világranglistáját vezető szerb Novak Djokovics arra, hogy beengedjék Ausztráliába, végül a hatóságok megtagadták tőle a belépést.

Az ausztrál nyílt bajnokságon címvédő, húszszoros Grand Slam-bajnok sztárjátékos helyi idő szerint 23.30 órakor (közép-európai idő szerint 13.30-kor) szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, majd a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba – írja az MTI.

Nyílt háború Manchesterben, Ronaldo miatt távozna több játékos – sajtóhír

Otthagyja Barcelonát, alig hisszük el, hova igazolhat Samuel Umtiti – klikk

Djokovics édesapja korábban a szerb médiának azt mondta, fia egy fegyveres őr társaságát leszámítva órák óta egyedül várakozik egy reptéri szobában.

A kilencszeres bajnok világelső kedden jelezte, hogy részt vesz a melbourne-i viadalon, miután a szervezők – akut egészségi problémájára hivatkozva – annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, noha ő (magánélete védelmére hivatkozva) nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága megtagadta a belépést Djokovicstól, azután eldőlt, hogy nem kap vízumot. Scott Morrison miniszterelnök korábban azt nyilatkozta, várja a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a világelső igényét.

Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre

– jelentette ki a kormányfő. Így is történt: megtagadták a szerb csillag belépését Ausztráliába…

Címlapfotó: youtube.com