Hirdetés

Sokkoló bejelentés a vb-ről: elképesztő terven agyalnak a szaúdiak

Sokkoló bejelentés a vb-ről: elképesztő terven agyalnak a szaúdiak
  • Dátum:december 10.
Hirdetés

Szaúd-Arábia vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a 2034-es világbajnokságot a napközbeni 38 Celsius-fokos hőség ellenére a tradicionális, nyári időpontban rendezze meg – írja az MTI.

A sivatagi ország sportminisztere a BBC angol hírportálnak adott interjújában kijelentette, egyelőre a nyári és a téli opcióra is van esély, jelenleg tanulmányozzák, melyik a jobb időpont.

Miért ne vizsgálnánk meg a nyári rendezés lehetőségét?

– tette fel a kérdést Abdulaziz bin Turki al-Fajszal herceg, a szaúdi sportminiszter. Hozzátette, számukra mindegy, melyik évszakban lesz a torna, a lényeg, hogy megfelelő körülmények és jó hangulat legyen a viadalon.

Júniusban az átlagos legmagasabb hőmérséklet a szaúdi nagyvárosok közül Rijádban 40, Dzsiddában 38 Celsius-fok fölött van, ugyanez novemberben 32 fok körül alakul. A tavalyi, szintén közel-keleti, katari vb-t a sportolók és a szurkolók egészségének védelme érdekében novemberben és decemberben rendezték, ugyanakkor a jövő nyári világbajnokságon is több olyan helyszín van, ahol a nyári hőmérséklet meghaladja a 38 fokot.

A FIFA egyelőre nem kommentálta a sportminiszter interjúját, mivel a nemzetközi szövetség hivatalosan csak jövő évi kongresszusán jelenti be a 2034-es torna házigazdáját. Gianni Infantino elnök ugyanakkor októberben – amikor az arab ország maradt az egyetlen hivatalos pályázó a vb-re – közösségi oldalán már a következő rendezők között sorolta fel Szaúd-Arábiát.

Ezt láttad már? Újabb világsztárt csábít maga mellé Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiába!

Címlapkép: Wikipedia