Hirdetés
Szakma

Fehérváron bontják a pezsgőt? Az UEFA kigolyózza a Fradit a Bajnokok Ligája-selejtezőből?

Hirdetés

Angol sajtóértesülések szerint reálisnak tűnő vészforgatókönyv, hogy a bajnokságok befejezhetetlensége esetén az UEFA iránymutatása alapján a tagországok az UEFA-koefficiens szerinti rangsor alapján jelöljék ki a BL-ben és EL-ben induló klubcsapatok körét, ezt a sorrendet az elmúlt öt évben az európai kupákban nyújtott teljesítmény alapján határozzák meg.

Ez a megoldás minden bizonnyal komoly vitákat, akár jogi lépéseket szülne, de az már számos sportág bajnokságának lezárásakor kiütközött, hogy ebben a helyzetben nem létezik olyan megoldás, amelyik minden résztvevőt elégedetté tesz – írja az M4 Sport.

Amennyiben megvalósulna a vészforgatókönyv, Magyarországról nem a jelenleg éllovas és címvédő Ferencváros (9000 pont), hanem a második helyen álló MOL Fehérvár (10 500) indulhatna a BL selejtezőjében, míg a Fradi és a a hatodik helyen álló Budapest Honvéd (4000) az EL-selejtezőben, tehát a 26 fordulót követően harmadik Mezőkövesd rosszul járhatna. Ha a kupagyőztes indulási jogát az UEFA-együttható rangsor negyedik helyezettjének adják, azt a DVSC (3000) kapná.

Ezen módszer alapján a Premier League-ben pórul járna a Leciester City és a Chelsea, be kellene érniük az Európa Ligával, de becsúszna a BL-be az Arsenal. Ugyanígy jutna a főtáblára a La Ligában hatodik Atlético és szomorkodhatna a harmadik Sevilla vagy a negyedik Real Sociedad.

Ezt láttad? Neymar az élet császára a hárommilliárdos luxusbirtokán – VIDEÓ – Klikk!

Kiemelt fotó: www.fradi.hu