Hirdetés
Szakma

Rossi nem viccel, nagyot néztek a magyar kezdőcsapat láttán

Hirdetés

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar válogatott döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen (20.45, tv: M4 Sport). A szakvezető elárulta, már megvan a kezdőcsapata, melyben szinte bizonyosan helyet kap Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia 26 éves balhátvédje.

Walesnek nyernie kell, nekünk is, nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen. Tudom, hogy ez nem hangzik diplomatikusan, de nem akarunk esélyt adni Szlovákiának

– jelentette ki az olasz szakvezető hétfőn a cardiffi sajtótájékoztatóján. Kifejtette: a játékosoknak most nincs szükségük extra motivációra, mert pénteken 65 ezer ember előtt játszhattak a Puskás Arénában, így átélhették, hogy életük egyik legnagyobb lehetősége vár rájuk, ha kedden győznek.

  • Ronaldo megtörte a csendet, íme a válasza a cserebotrányra – klikk
  • Nem kell győzni Walesben, hogy ott lehessünk az Európa-bajnokságon – részletek

Rossi szerint az elmúlt időszakban több meccsen is rosszul kezdett a csapata. Ezt mindenképpen el kell kerülni Wales ellen – emelte ki –, azt is figyelembe véve, hogy Cardiffban hasonló lesz az atmoszféra, mint Splitben, ahol irányítása alatt egyedüliként nem játszott méltóképpen a magyar válogatott.

A várható magyar kezdőcsapat az MTI szerint

  • Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Lang, Nagy Zs. – Pátkai, Nagy Á. – Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai – Szalai

Címlapfotó: facebook/mlsz