Hirdetés

Szinte hihetetlen, de az FC Barcelona edzője is “bírózik”

Szinte hihetetlen, de az FC Barcelona edzője is “bírózik”
  • Dátum:június 23.
Hirdetés

Itt írtunk korábban arról, hogy Zinedine Zidane bírózni kezdett, Barcelonában pedig az asztalt csapkodják. Az MTI azonban most Barcelona trénerét idézi. Quique Setién szerint ugyanis nem használják megfelelően a videobírós rendszert a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Vannak dolgok, amelyeket nem tudunk befolyásolni, amik nem tőlünk függnek. Mindenki látta, mi történt az Anoeta Stadionban, és mindenki levonhatja a saját következtetését

idézte Setiént az AS honlapja azt követően, hogy vasárnap a nagy rivális Real Madrid 2-1-re nyert a Real Sociedad vendégeként úgy, hogy a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a játékvezető több döntését is megkérdőjelezték. A királyi gárda trénere, Zinedine Zidane hangsúlyozta: bosszantja, ha azt hallja, segítik csapatát.

Nem láttam ezeket a szituációkat, de nekem azt mondták, a büntető jogos volt és Benzema gólja is szabályos. Kétes helyzetekről nem mondok véleményt, mert ez a bírók dolga

– szögezte le akkor Zidane, hozzáfűzve: nem kontrollálhatják, amit az emberek mondanak, és a meccseket a pályán nyerik meg.

Egyre nagyobb a káosz

A Real Sociedad ellen Sergio Ramos szerzett vezetést egy vitatható szabálytalanság után megítélt 11-esből, majd Adnan Januzaj gólját les miatt nem adták meg. A madridiak második találatát – VAR döntés után – Karim Benzema szerezte úgy, hogy az átadást a karja felső részével szelídítette meg.
Setién azt sérelmezte, hogy míg bizonyos szituációkat egyes mérkőzéseken felülvizsgálnak a VAR segítségével, addig más találkozókon hasonló helyzetekkel ezt nem teszik meg, így szerinte nem használják korrekten a technológiát. Hozzáfűzte: a VAR alkalmazása óta eltelt időszakban ez a jelenség nem változott, és véleménye szerint mindig is lesznek vitára okot adó esetek.

A VAR egy olyan eszköz, amely jobbá tehet minket, de úgy kell használnunk, hogy tisztább képet kapjunk a valóságról

– fogalmazott a katalán csapat edzője.

A Real Madrid mind a három találkozóját megnyerte az újraindulás óta, s most úgy áll azonos ponttal a Barcelonával, hogy az egymás elleni eredményekben jobb katalán riválisánál.

A hibahatár most számunkra is, számukra is kisebb. A Madrid sem hibázhat. Sok bajnoki cím csak a hajrában dől el, nyolc forduló még hátra van, és a Real Madridra még hasonlóan nehéz találkozók várnak, mint ránk

– fejtette ki Setién, akinek együttese pénteken gól nélküli döntetlent játszott Sevillában.

Ezt láttad? Elfogytak a szavak Ibrahimovic nagyképűségére – FOTÓ – Klikk!

Címlapfotó: FC Barcelona Facebook