Hirdetés

Szoboszlai Dominik szenzációs: itt a statisztika, amiben ő a Premier League legjobbja

Szoboszlai Dominik szenzációs: itt a statisztika, amiben ő a Premier League legjobbja
  • Dátum:december 9.
Hirdetés

A Premier League-ben második helyen álló Liverpool legutóbb a sereghajtó Sheffield United otthonából úgy hozta el a három pontot, hogy Virgil van Dijk nagyszerű kapáslövésével a 37. percben vezetést szerzett, majd a kiegyenlített játékot hozó mérkőzést a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik döntötte el a hosszabbításban: Darwin Núneztől kapta a labdát, majd higgadtan, magabiztosan lőtt a jobb felső sarokba.

A meccset követően megjelent egy statisztika az X közösségi oldalon, amelyre a Londonban élő újságíró, Bocsák Bence hívta fel a figyelmet: az egész Premier League-et figyelembe véve jelenleg 70,73 százalékos értékével Szoboszlai rendelkezik a legjobb cselezési aránnyal.

Ez hatalmas szó egy olyan pontvadászatban, ahol hemzsegnek a labdaművészek. Nem túlzás azt állítani, hogy 2023-ban a cselezési hatékonysága más szintre emelkedett, hiszen már az előző szezon végén, még lipcsei színekben is remekelt ebben a mutatóban.

A statisztikánál olyan labdarúgókat vettek figyelembe, akik legalább 2,5 alkalommal próbálkoznak egy meccsen csellel 90 játékpercre vetítve, és legalább 900 percet játszottak már a szezonban.

És ha már Liverpool: a haját tépi Jürgen Klopp, komoly bajba került a csapata…

Címlapkép: Facebook/Liverpool FC