Hirdetés
Topcsapatok

Liverpool: kiderült, hogy mitől félt Jürgen Klopp

Hirdetés

Jürgen Klopp, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő FC Liverpool vezetőedzője attól tartott, hogy nem kap elég időt a nagy múltú klubnál, és idejekorán menesztik állásából.

Az 52 éves német szakember 2015-ben Brendan Rodgerstől vette át az együttes irányítását, és mint elmondta, tisztában volt vele, hogy egy Liverpoolhoz hasonló nagy klubnál gyorsan kell szállítania az eredményeket, ha pedig ezt nem teszi meg, meneszthetik – amire karrierje során még nem volt példa.

Klopp hangsúlyozta, meg akarta változtatni a gárda játékstílusát, ehhez idő kell, a tulajdonosok pedig hét-nyolc mérkőzés után látták is a fejlődést.

Attól a pillanattól kezdve egy másodpercre sem kérdőjeleztek meg

– mondta a tréner.

Klopp első három idényében három döntőt játszott a csapattal, de az Európa-ligában, majd a Ligakupában és a Bajnokok Ligájában is vereséget szenvedett. Az előző szezon végén azonban a Tottenham Hotspur legyőzésével összejött a BL-trófea, a jelenlegi idényben pedig a Liverpool toronymagasan vezeti a Premier League-et, igaz, egyelőre kérdéses, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezonnak mi lesz a sorsa. A német tréner megjegyezte, a tulajdonosok az elveszített finálékat követően is mindig biztosították bizalmukról, és arról, hogy jó úton halad a gárda, ez pedig bizonyosodott is – írja az MTI.

Ezt láttad? Neymar az élet császára a hárommilliárdos luxusbirtokán – VIDEÓ – Klikk!