Hirdetés

Ugrott a budapesti program? Egy helyszínen lesz a 2021-es foci-Eb – sajtóhír

Ugrott a budapesti program? Egy helyszínen lesz a 2021-es foci-Eb – sajtóhír
  • Dátum:november 3.
Hirdetés

Francia sajtóértesülés szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azt fontolgatja, hogy a koronavírus-járvány miatt 12 helyett egy helyszínen rendezze meg a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságot.

A Le Parisien azt írta, az UEFA döntéshozóiban jelentős kétségek vetődtek fel amiatt, hogy 24 válogatott ide-oda utazgasson a kontinensen egy hónapon át. Megoldásként állítólag Oroszország került szóba, amely még a pandémia előtt felajánlotta, hogy megrendezi idén nyáron a kontinenstornát. Az országban a 2018-as világbajnokságnak köszönhetően rendelkezésre áll az Eb-hez szükséges infrastruktúra. Az UEFA nem kommentálta a napilap híradását – írja az MTI.

Barca-edző Messinek: Ha nem tetszik, ott az ajtó, el lehet menni – klikk

Szoboszlai nagyon közel került a madridi szerződéshez – részletek

Az Európa-bajnokságra idén június 12. és július 12. között került volna sor Budapesten, Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában. Az UEFA március 17-én döntött a halasztásról, és azt is meghatározta, hogy jövőre június 11-től július 11-ig rendezi meg a tornát, amelynek neve UEFA EURO 2020 marad. A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak. A magyar válogatott még versenyben van a részvétel kiharcolásáért.

Címlapfotó: facebook/puskasarena