Hirdetés

Újabb szenzációs honosítás előtt a magyar válogatott?

Újabb szenzációs honosítás előtt a magyar válogatott?
  • Dátum:május 5.
Hirdetés

Magyar állampolgár lett Bamgboye Funsho, a Fehérvár nigériai labdarúgója. A székesfehérvári klub honlapjának tájékoztatása szerint a 23 esztendős futballista csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az esküt.

Funsho kiemelte: sokat jelent számára, hogy magyar állampolgár lett, hiszen több mint öt éve él Magyarországon, amelyre hazájaként tekint.

A kiszivárgott fotó mindent elárul Kylian Mbappé jövőjéről – részletek

Ez a három támadó szinte biztosan elhagyja az FC Barcelonát – klikk

A válogatottság még a jövő zenéje, természetesen nyitott vagyok rá. Nagy megtiszteltetés lenne, ha képviselhetném az országot, de tudom, hogy ehhez olyan teljesítményt kell nyújtanom majd a Vidiben, hogy felhívjam magamra a figyelmet, így jelenleg minden energiámmal azon vagyok, hogy jól zárjuk a szezont

– nyilatkozta Funsho.

Sallói István kiemelte: a játékos dinamikája, sebessége alapján képes lehet arra, hogy nemzetközi szinten is helytálljon – írja az MTI. Funsho korábban pályára lépett Nigéria U17-es válogatottjában – amellyel korosztályos világbajnokságot is nyert –, azonban a nemzetközi szövetség szabályváltoztatásának értelmében a jövőben számításba lehet venni őt a magyar nemzeti csapatnál is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MOL Fehérvár FC Official (@vidinstagram) által megosztott bejegyzés

Címlapfotó: facebook/magyarlabdarugoszovetseg