Hirdetés

Valami tényleg készül, Marco Rossi is Szoboszlai lehetséges klubváltásáról beszél

Valami tényleg készül, Marco Rossi is Szoboszlai lehetséges klubváltásáról beszél
  • Dátum:augusztus 1.
Hirdetés

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, meglátása szerint Szoboszlai Dominiknak újabb szintlépést jelentene, ha a Napolihoz igazolna – írja az M4Sport.

A honlap emlékeztet rá, hogy a magyar kklasszis tavaly nyáron 22 millió euróért igazolt a Salzburgtól az RB Leipzighez, az előző szezonben 44 tétmérkőzésen összesen tíz gólt szerzett, emellett volt nyolc gólpassza is, ugyanakkor hiába a meggyőző mutatók, Szoboszlai Dominik csupán 2116 percet töltött a pályán, s kérdés, Domenico Tedesco vezetőedző stabil kezdőként számol-e a magyar válogatott tehetséggel.

Dominik egy olyan fontos gárdánál van jelenleg, mint az RB Leipzig, amely Németország harmadik számú alakulata. Ha Nápolyba igazolna, újabb lépést tenne előre, ugyanakkor egy váltásnál minden egyes szempontot mérlegelni kell. Talán ő pótolhatná Piotr Zielinskit? Mindketten kétlábas játékosok, taktikailag nagyjából ugyanazon a poszton játszanak, hol a szélsőként, hol irányítóként. Úgy vélem, a Napoli számára megfelelő alternatíva lehet Szoboszlai, amennyiben Zielinski távozik

– mondta Marco Rossi.