Hirdetés

Vancsa Zalán zseniális gólt lőtt a válogatottban, már értjük, miért igazolta le a Manchester City – VIDEÓ

Vancsa Zalán zseniális gólt lőtt a válogatottban, már értjük, miért igazolta le a Manchester City – VIDEÓ
  • Dátum:február 1.
Hirdetés

Vancsa Zalán és Kerezsi Zalán duplájával, valamint Gera Zalán és Debreceni Ákos egy-egy találatával győztük le 6-2-re a szintén az elitkörre készülő bosnyákokat Szegeden.

A Tímár Krisztián vezette U19-es válogatott ősszel csoportelsőként jutott tovább a hazai rendezésű Eb-selejtező minitornáról, és most a március végén megrendezésre kerülő elitkörre készül, ahol már az Eb-részvétel kiharcolása lesz a tét.

A felkészülés első állomásaként a mieink a bosnyákokkal mérkőztek meg a szegedi Szent Gellért Fórumban. A szakmai stáb ezúttal nem számíthatott a külföldön futballozó kerettagokra (valamint pár hazai alapemberre), így néhány új labdarúgó is lehetőséget kapott a bizonyításra. A magyar válogatott ugyanazt a bátor játékot mutatta, mint az őszi mérkőzésein, már az ellenfél térfelén igyekezett agresszíven letámadni és labdákat szerezni, és gyors átmeneteket követően helyzeteket kialakítani.

A 13. percben megszereztük a vezetést, egy bal oldali szöglet után nem tudott felszabadítani a bosnyák védelem, az újonc Vancsa Zalán pedig 6 méterről a hálóba helyezett (1-0). A második gólunkat is egy Zalán, a ferencvárosi Gera Zalán lőtte (2-1), majd egy bal oldali akció végén a bosnyákok megszerezték a szépítő találatot (2-1). Félidő utolsó negyedórája egyértelmű magyar fölényt hoztak, előbb a 38. percben Vancsa Zalán egy remek átvételt követően küldte a hálóba a Kovács Mátyástól kapott labdát (3-1), majd egy harmadik Zalán is feliratkozott a gólszerzők közé: egy bal oldali szöglet után a keresztlécről kipattanó labdát Kerezsi Zalán passzolta a hálóba (4-1), kialakítva a félidei eredményt.

A fordulás után is a magyar válogatott dominált, előbb egy bal oldali szöglet után Debreceni Ákos bólintott a hálóba (5-1), majd Kerezsi Zalán értékesítette a saját maga kiharcolt tizenegyest (6-1). A bosnyákok szabadrúgásból megszerezték második góljukat, de ennél közelebb nem tudtak zárkózni, a magyar válogatott helyenként nagyszerű játékkal megérdemelt győzelmet aratott – írja az MLSZ honlapja.

Vancsa Zalán zseniális gólja: