Hirdetés

Videó is készült róla! Kiderült, hogy mit csinált a szexuális zaklatással vádolt magyar úszó

Videó is készült róla! Kiderült, hogy mit csinált a szexuális zaklatással vádolt magyar úszó
  • Dátum:július 28.
Hirdetés

A New York Times beszámolója szerint a dél-koreai rendőrség szexuális zaklatás vádjával letartóztatta Kenderesi Tamást. A sportolót később elengedték. Az olimpiai bronzérmes magyar úszó azonban tíz napig nem hagyhatja el Koreát.

A magyar sportolót vasárnap hajnalban tartóztatták le. A Yonhap hírügynökség szerint egy 18 éves nő hívta a rendőrséget. Az esetre az úszószóvétség hivatalos közleményben reagált, itt.

Időközben pedig megszólalt az érintett is.

“Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig

– nyilatkozta Kenderesi.

Az úszó elmondása szerint a rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt neki nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízik abban, hogy igazolást nyernek a szavai.

“Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom

– tette hozzá.