Hirdetés

Visszatérhet a német válogatottba a kidobott világbajnok

Visszatérhet a német válogatottba a kidobott világbajnok
  • Dátum:október 30.
Hirdetés

Oliver Bierhoff menedzser nem zárta ki Mats Hummels visszatérését a német válogatottba. Joachim Löw szövetségi kapitány közvetlen munkatársa a németországi Sky csatornán azt mondta, a témában lezajlott kommunikáció alapján „az a benyomás keletkezhetett, hogy végleges kizárásról van szó”, de „én mindig is mondtam, hogy senkit nem küldtünk nyugdíjba”.

Löw lépése élénk reakciókat váltott ki márciusban, amikor személyesen ment el Münchenbe, hogy bejelentse, három tapasztalt világbajnokára, Mats Hummelsre, Jérome Boatengre és Thomas Müllerre nem számít az Európa-bajnoki selejtezősorozatban – írja az MTI.

A harmincéves, 70-szeres válogatott Hummels néhány héttel később úgy nyilatkozott, hogy az ő értelmezése szerint van még számára visszaút a válogatottba. Azóta klubot váltott, Münchenből visszatért Dortmundba, ahol hétről hétre jó teljesítményt nyújt, ennek nyomán pedig felerősödtek azok a hangok, amelyek visszakövetelnék a nemzeti csapatba. Különösen azután, hogy Niklas Süle másfél hete térdszalag-szakadást szenvedett.

Címlapfotó: Facebook/ Germany Football Team – Die Mannschaft