Hirdetés

Zidane még várhat, a szövetség elnöke elárulta, ki irányítja a francia válogatottat

Zidane még várhat, a szövetség elnöke elárulta, ki irányítja a francia válogatottat
  • Dátum:július 10.
Hirdetés

Az akciógólt egyet sem szerző Kylian Mbappé mellett Didier Deschamps szövetségi kapitány kapta a legkeményebb kritikákat a franciák kiesése után. Mint ismert, a spanyol válogatott 2–1-re diadalmaskodott az Európa-bajnokság elődöntőjében, vagyis a torna jelentős részében szenvedő Franciaország lemaradt a fináléról.

Bár többen úgy vélték, itt lenne az ideje, hogy a nemzeti együttest tizenkét éve irányító szakvezető átadja a helyét – amit állítólag Zinédine Zidane már nagyon vár –, Philippe Diallo szövetségi elnök gyorsan „lehűtötte a kedélyeket”.

Szerződésünk van Didier Deschamps-pal, és megerősíthetem, hogy a világbajnokságon is ő irányítja a csapatunkat

– mondta a sportvezető a L’Équipe nevű sportlapnak.

Deschamps egyébiránt úgy fogalmazott, vállalnia kell a felelősséget a vereségért, de hozzátette, nem voltak elég hatékonyak a spanyol kapu előtt. Mbappé és Antoine Griezmann gyengébb formájáról a szakvezető úgy vélekedett, hogy mindkét futballista mögött hosszú szezon van.

Különböző okokból, de tény, hogy nem állt rendelkezésünkre minden fegyverünk a támadásban. Ők ketten sem úgy játszottak, hogyan általában szoktak, és nem tudták a tudásuk száz százalékát nyújtani, és a hosszú idény hajrájában nehézséget jelentett számukra igazán hatékonyan játszani

– nyilatkozta Deschamps.

Megállapodtak: már az új csapata mezében mutatják Nico Williamst? – KLIKK a részletekért!